sâmbătă 20 iulie 2024

România depune Cererea de Plată 3 din PNRR/ Valoarea netă – 2,7 miliarde euro

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă că vineri depune Cererea de Plată 3 din noul PNRR al României, un plan a cărei revizuire nu numai că a fost aprobată de Consiliul UE, dar care înseamnă şi o restructurare a jaloanelor şi ţintelor, precum şi o rescadenţare a cererilor de plată.  Valoarea netă se ridică la 2,7 miliarde euro şi cuprinde un număr de 74 de jaloane şi ţinte.

Câciu mai precizează că țara naostră a aprimit peste 6,5 miliarde de euro rambursări de fonduri europene în ultimele șase luni, bani aferenți atât programelor structurale cât și PNRR.
„Astăzi depunem Cererea de Plată 3 din #noulPNRR al României, un plan a cărei revizuire nu numai că a fost aprobată de Consiliul Uniunii Europene, dar care înseamnă și o restructurare a jaloanelor și țintelor aferente precum și o rescadențare a cererilor de plată.
Am semnat ieri actul adițional al acordului de finanțare pentru PNRR-ul României care cuprinde și capitolul Repower EU în valoare de 1,4 miliarde euro, document în baza căruia România va primi o noua prefinanțare de peste 288 milioane euro.
Cererea de plata numarul 3 are o valoare neta de 2,7 miliarde euro și cuprinde un numar de 74 de jaloane și ținte.
A fost un efort guvernamental amplu să avem, în aceste 6 luni, și Cererea de Plata nr. 2 evaluată și încasată si PNRR modificat și aprobat prin care primim o finanțare suplimentară de 1,4 miliarde euro și să avem și Cererea de Plată nr. 3 închisă și transmisă Comisiei Europene”, precizeaz[ ministrul Adrian Câciu într-o postare pe Facebook.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro