duminică 21 aprilie 2024

Guvernul, noi măsuri privind sistemul electronic e-Factura

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura. Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că se va prelungi cu două luni, până la 31 mai, perioada în care firmele nu primesc amendă fiindcă nu pot introduce facturile în sistem.

 

Guvernul, noi măsuri privind e-Factura

 

”Adoptăm azi şi măsuri convenite cu mediul de afaceri în privinţa sistemului electronic RO e-Factura. Prelungim, prin Ordonanţă de urgenţă, cu două luni, până la 31 mai, perioada în care firmele nu primesc amendă fiindcă nu pot introduce facturile în sistem.”, a declarat premierul în deschiderea şedinţei de Guvern, scrie news.ro.

Marcel Ciolacu a precizat că în opinia sa ”aşa e corect, să dea răgaz suplimentar şi companiilor cât timp sistemul are încă nevoie de unele update-uri”.

”În domeniul sănătăţii actualizăm şi reorganizăm mai multe programe naţionale de sănătate ca să oferim noi servicii medicale românilor. Cel mai important exemplu este cel al Programului naţional de screening pentru boli cronice”, a mai spus premierul.

Guvernul a demarat proiectul E-factura în martie 2020

Guvernul a demarat proiectul „E-factura – sistem obligatoriu de facturare electronică“ în luna martie 2020 prin Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală, scrie Digi24. Decizia a fost luată în vederea eficientizării colectării impozitelor și taxelor, vizând în principal îmbunătățirea și consolidarea gradului de colectare a TVA și prevenirea/combaterea evaziunii fiscale.
Decizia de dezvoltare a proiectului de facturare electronică în România a fost luată după analizarea modului în care Italia a aplicat facturarea electronică generalizată atât pe relația Business to Government (B2G), cât și pe relația Business to Business (B2B). Facturarea generalizată presupune etape de proces care să permită comensurarea efectelor asupra mediului economic și gestionarea eficientă a datelor recepționate, se mai arată în comunicatul Ministerului Finanțelor.

CITITI SI: Boloş: Veste proastă pentru cei care credeau că nu va merge e-Factura

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro