vineri 14 iunie 2024

Guvernul obligat să distribuie ajutoare alimentare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Tribunalul din Argentina a emis luni un ordin către guvernul preşedintelui ultra-liberal Javier Milei, cerând distribuirea imediată a tonelor de alimente către cei mai săraci care se află în posesia sa, dar au fost blocate din decembrie trecut, notează AFP.

Judecătorul federal Sebastian Casanello a emis o comandă către Ministerul Capitalului Uman prin care li se solicită să furnizeze, în termen de 72 de ore, o listă detaliată a alimentelor confiscate și să le distribuie „imediat”.

Judecătorul a luat în calcul statisticile care arată că peste jumătate din populația Argentinei trăiește sub pragul sărăciei în momentul în care a luat decizia sa.

Aceasta este o problemă legală care a fost adusă în atenția opiniei publice în februarie de către organizațiile sociale, după ce furnizarea de alimente către cantinele lor a fost întreruptă la scurt timp după ce Javier Milei a venit la putere în decembrie.

Guvernul a explicat această întrerupere prin necesitatea de a efectua un audit al organizațiilor care gestionează cantinele sociale. Într-o prezentare recentă în fața parlamentului, guvernul a dezvăluit că auditul a descoperit că aproape 50% din cantinele sociale nu existau de fapt.

guvernul
ajutoare alimentare argentina

Această problemă a „comerțului sărăcimii”, des menţionată în discursurile guvernamentale, a dus la acţiuni în justiţie la mijlocul lunii mai împotriva cantinelor sociale „fantomă” pentru fraudarea ajutorului social.

Reprezentantul purtătorului de cuvânt al preşedinţiei, Manuel Adorni, a declarat într-o conferinţă de presă că guvernul va face un apel împotriva deciziei luate. El a explicat că aceste „rezerve” sunt destinate situaţiilor de urgenţă sau dezastrelor şi trebuie păstrate pentru acoperirea cheltuielilor necesare.

Potrivit organizațiilor sociale, în țară există aproximativ 45.000 de cantine sociale, dar mulți au încetat să funcționeze când aprovizionarea de la stat a fost întreruptă. Câmpurile mai norocoase continuă să opereze datorită generozității donațiilor private.

Guvernul argentinian a fost rugat de Biserica Catolică să distribuie rapid ajutoarele alimentare pe care le deține într-o marți.

Preşedintele Conferinţei Episcopale Argentiniene, Oscar Ojea, a dezvăluit că există două depozite de alimente în cadrul Ministerului Capitalului Uman care conţin cinci milioane de kilograme de alimente. Această informaţie este importantă să fie luată în considerare în timpuri de urgenţă alimentară şi trebuie livrată rapid pentru a satisface nevoile populaţiei. Declaraţiile au fost făcute într-un mesaj difuzat de episcopat.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro