Îl luminez eu pe Iohannis pe problema Justiției!

După mizeria închiderii dosarului 10 August, toți greii din România se arată nedumiriți. În guvernarea trecută au fost dezamăgiți Orban și Predoiu, acum a fost rândul lui Cițu și Stelian Ion. Seria dezamagitilor a culminat cu președintele Klaus Iohannis, care și-a arătat și el revolta și i-a cerut ministrului Justiției să explice cum de s-a ajuns la asemenea situație. Așa, și?!

Atât președintele, cât și puhoiul de politicieni siderați de acea decizie ticăloasă par să nu fi trăit în România ultimilor 30 de ani. Sau dacă au făcut-o, pare că au purtat ochelari de cal pe strada Justiției. Mă ofer acum, în câteva rânduri, să-i luminez pe toți, că să nu mai aibă revelații pe tema asta.

Așadar, domnule președinte și stimați domni, Justiția mioritică e strâmbă! E coruptă, e părtinitoare și e incompetentă. Dar cel mai tare, e scăpată de sub control. S-a vorbit atât de tare de independența Justiției, încât toți am ajuns să credem că cei ce fac parte din ea chiar au dreptul să faca ce-i taie capul. Nu, domnilor! Independența Justiției înseamnă doar nesubordonarea ei față de factorul politic. Asta e pentru lumea civilizată. La noi, independența funcționează altfel. Magistrații fac ce au chef, cum au chef, iar răspunderea din punct de vedere profesional lipsește cu desăvârșire. Este exact ca la medici, unde Colegiul lor e mai mult pentru a-i albi, nu pentru a le găsi culpe.

Cine s-a lovit măcar o dată de instanțe știe foarte bine despre ce vorbesc. Băieți aia sunt stat în stat. Și nu doar judecătorii, ci și procurorii. Sau mai ales procurorii, ca să fiu exact. Câți medici făcuți zob de Colegiul Medicilor cunoașteți? Eu doar de Ciomu am auzit, iar ăla pentru că o făcuse lată. Sau scurtă, mai exact..

La fel e și la magistrați. CSM-ul, Inspecția Judiciară, sunt povești. Nu fac rău nimănui, nu deranjează pe nimeni, cu orice i-ai sesiza. Pentru a nu mai există derapaje de tipul musamalizării grețoase de la 10 August, cei din Justiție trebuie să răspundă. Ei trebuie să meargă la serviciu conștienți că beneficiază de niște privilegii majore din partea societății. În consecință, să lucreze fix în favoarea acelei societăți, căutând doar adevărul și dreptatea, nu alte combinații, favoruri sau te miri ce. Toate aceste derapaje se pot corecta extrem de simplu: prin modificarea legii! E clar pentru toți că legea e proastă și dă posibilitatea magistraților să-și bată joc de actul de justiție. Desigur, nu spune nimeni că toți fac asta. Însă mulți se dedulcesc frecvent la aceste năravuri.

De ce nu schimbă legea, abia aici e cheia. Și tot aici se află și răspunsul căutat astăzi de președintele Klaus Iohannis. Legea o modifică politicienii. Mai exact parlamentarii. Adică acea adunătură din Casă Poporului ce are dulapul plin cu schelete. Acea castă ce este mereu santajabilă ce are o singură teamă în cei 4 ani de mandat: să nu ajungă în ghearele justiției. Și că să nu se pună rău cu justiția, aleșii neamului sunt oricând dispuși să-i mângâie pe magistrați între coarne. Imaginați-va cam cum ar fi tratat în boxa acuzării, un ales care în timpul mandatului le-a tăiat privilegiile magistraților. Sau i-a pus serios la muncă. De asta se tem toți. Deci, domnule președinte, nu mai căutați răspunsuri în ograda greșită. Aveți o majoritate pe care o controlați de această dată. Puneți-o să schimbe legea în interesul românilor și nu vom mai avea mizerie în justiție. Însă nu sunt sigur că la acest capitol va vor asculta foștii colegi de partid!

Comentează pe FACEBOOK