duminică 14 august 2022
spot_img

Sporuri uriașe pentru angajații de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Must read

spot_img

Angajații de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă au încasat, în 4 ani, sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă de peste șase milioane euro. Raportat la anul 2017, bugetul pentru sporuri a crescut de aproape 600 de ori.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aplică politicile și strategiile privind ocuparea forței de muncă și formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, elaborate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Din documentele obținute de Newsweek România, principala grijă a ANOFM este satisfacerea propriilor angajați.

Între 2017 și 2020, angajații ANOFM au primit sporuri de condiții vătămătoare de muncă de 29.143.888 lei.

Cine a stabilit că sunt condiții vătămătoare

Buletinul de expertiză  pe baza căruia a fost acordat sporul de condiții vătămătoare a fost eliberat de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, iar Raportul de măsurători a fost eliberat  de către Societatea Națională de Radiocomunicații S.A. – Sucursala Direcției Radiocomunicații București, conform prevederilor art. 3, alin. 3, lit. a) din H.G. nr. 917/2017 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Administraţie” din administraţia publică centrală, arată Ministerul Muncii.

Cum se acordă sporul 

Potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 a salarizării unitare redactate de PSD în timpul mandatului de ministru al Muncii deținut de Olguța Vasilescu, de sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază pot beneficia toate categoriile de personal bugetar salarizat potrivit Anexelor I-VIII la lege, corespunzătoare celor 7 familii ocupaţionale  de funcţii bugetare (Învăţământ, Sănătate şi asistenţă socială, Cultură, Diplomaţie, Justiţie și Curtea Constituțională, Apărare, ordine publică și securitate națională, Administraţie), precum și personalul din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii. Funcțiile de demnitate publică (numite sau alese) prevăzute în Anexa nr. IX la Legea-cadru nu beneficiază de niciun spor, ci doar de indemnizația lunară prevăzută de lege, conform Newsweek.ro

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro