Fostul procuror general Augustin Lazăr: Dosarul a fost blocat intenționat

Fostul procuror general al României, care se afla la conducerea Parchetului General în momentul în care s-a produs agresiunea de la 10 august, este de părere că soarta dosarului are legătură directă cu 

„strategia oportunistă de administrare a justiției, practicată de politicieni duplicitari”.  

Într-o scurtă intervenție pentru spotmedia.ro, fostul magistrat a precizat că „în managementul judiciar nu poți avea în același timp oameni conformiști și performanță în aflarea adevârului! Pentru a afla adevărul în dosarele cheie privind modernizarea societății, cetățenii români sunt nevoiți să se adreseze CEDO”.  

Întrebat de SpotMedia.ro cum interpretează, la cald, decizia DIICOT de clasare parțială a dosarului, acesta a spus: ”Este clar faptul că marile dosare sunt din nou blocate sub controlul celor interesați. Sesizarea DIICOT a fost o manevră de preluare a competenței și de emitere a unei soluții de clasare vădit nelegale. O manevră tipică și pentru alte dosare, pentru aducerea în zona controlată”. 

În vara lui 2020 aesta făcea o declarație similară în contextul clasării dosarului de către DIICOT-ul condus la acea vreme de controversata Giorgiana Hosu. „Este clar faptul că marile dosare sunt din nou blocate sub controlul celor interesați”, spunea Lazăr .

Comentează pe FACEBOOK