Imagini dramatice din infernul din Gaza

Imagini dramatice cu copii din Gaza care se joacă pe străzi în timp ce în apropiere sunt bombardate clădiri au devenit virale pe rețelele de socializare. Scenele au fost urmărite de milioane de oameni din toată lumea.

Violențele au intrat în a doua săptămână, fără niciun indiciu că cele mai dure ostilități din ultimii ani se vor sfârși prea curând, în ciuda îngrijorărilor de pe scena internațională și a apelurilor la un armistițiu.

În 13-14 mai, musulmanii au sărbătorit Eid, sfârșitul Ramadanului, motiv pentru care oamenii au ieșit pe străzi în pofida conflictului din zonă. În video-urile urcate pe Twitter se pot vede copii care se joacă noaptea în stradă în timp ce pe fundal se vede cum o clădire este distrusă într-un bombardament al israelienilor.

Aproximativ 200 de oameni, cel puțin 58 dintre ei fiind copii, au fost ucişi în Gaza de la începutul conflictului, pe 10 mai. Totodată, zece oameni au fost uciși în Israel, inclusiv 2 copii, potrivit autorităților israeliene.

După câteva zile de tentative de mediere a conflictului care a escaladat în Orientul Mijlociu, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a lansat, sâmbătă, un apel la respectarea dreptului internaţional în Orientul Mijlociu. UE condamnă atacurile cu rachete ale Hamas, dar cere Israelului să se retragă din Ierusalimul de Est.

În acelaşi timp, preşedintele american Joe Biden i-a transmis „marea sa îngrijorare” premierului israelian Benjamin Netanyahu pe tema escaladării violenţelor în curs. De asemenea, liderul Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, a fost sunat pentru prima oară sâmbătă de preşedintele american Joe Biden de la sosirea acestuia la Casa Albă.

Comentează pe FACEBOOK