COVID. Vaccinarea copiilor, viitoarea provocare

O nouă provocare pentru campania de vaccinare anti-COVID va fi, în curând, imunizarea copiilor.  Chiar dacă afectează mai rar copiii, noul coronavirus le poate provoca și acestora forme grave, în urmă cărora rămân sechele.

Autoritățile anunță că în cel mult o lună, așteptarea va lua sfârșit pentru părinții copiilor cu vârste peste 12 ani pentru că în România va fi disponibil serul și pentru această categorie de vârstă.

Între părinți, părerile sunt împărțite. Cei care trec prin experiența spitalizării alături de copii spun că vor merge cu cei mici la vaccin când va fi posibil. 

„Fiul meu va face 14 ani în toamnă și abia aștept să-l vaccinez. Noi, toată familia am făcut acest lucru, părinții acum câteva luni, cât de repede s-a putut. Este o măsură luată în primul rând pentru protecția familiei noastre dar și pentru a păstra sănătatea celor din jur”, declară o mamă pentru Digi24.

Pe de altă parte sunt scepticii. Aceștia nici nu se gândesc să-și vaccineze copiii, pentru că nu cred în eficiența serurilor.

În România, până la acest moment, aproximativ 50.000 de elevi care au împlinit 16 ani s-au vaccinat deja împotriva Covid-19.

Zilele trecute aveam 11.000 de elevi cu vârsta de 16 ani, aveam aproape 14.000 de elevi cu vârsta de 17 ani și peste 23.000 de elevi de 18 ani, deci 47.000 de elevi vaccinați din proprie inițiativă, din dorința lor. Este o dovadă de responsabilitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seara, la Digi24.

În ceea ce-i privește pe profesori, ministrul a cerut celor 17.000 de școli din România să îi prezinte o situație cu personalul vaccinat.

Comentează pe FACEBOOK