miercuri 7 iunie 2023

IMM Factor, o șansă pentru reglarea de cash-flow

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Ai o companie mică sau mijlocie și ai fost afectat grav de criza?! Cauți soluții de finanțare pentru a supraviețui sau a te extinde?! De la sfarșitul lunii noiembrie ai o șansă în plus, prin programul IMM Factor, demarat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM). Programul este susținut printr-o schemă de ajutor de stat în valoare de 216 milioane de euro, din care 207 milioane de euro reprezintă garanțiile de stat, iar 9 milioane de euro vor acoperi costurile de finanțare. Programul va fi implementat de către FNGCIMM, pe baza unor convenții de lucru ce vor fi semnate cu finanțatorii ce se vor înscrie în Program.

Prin IMM Factor, beneficiarii programului își vor putea regla cash-flow-ul prin încasarea la timp sau înainte de scadență a facturilor emise, reducându-și, în acelasi timp, riscul de neîncasare a facturilor, acesta fiind preluat și împărțit de bancă și stat. Prin program, IMM-urile vor beneficia de garantarea în procent de 50 la sută a finantarilor tip factoring și de granturi care vor  acoperi integral costurile de garantare, precum si 50 la sută din costurile de finanțare.

Valoarea plafonului de garantare este de maxim 5 milioane lei/beneficiar iar valoarea maximă a unei singure garanții este de 750.000 lei. Valoarea finanțărilor și  perioadele de trageri si rambursari pe măsura prezentării, se vor stabili de fiecare finanțator în parte, prin normele proprii de creditare

Dumitru Nancu, directorul FNGCIMM caută mereu soluții pentru ieșirea din criză

IMM Factor va putea fi accesat de IMM-uri înființate în baza Legii 31/1990 cu modificările și completarile ulterioare care trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate ale finantatorilor și care nu trebuie să se afle în dificultate financiară sau in litigiu (ca pârat) cu Ministerul Finantelor, să aibă credite restante în ultimele 6 luni și obligatii fiscale restante, să înregistreze popriri pe conturi, să figureze cu incidente majore privind biletele la ordin, să se afle în interdicție de a emite cecuri sau să fie subiect al unei decizii de recuperare a unui ajutor de stat.

De asemenea, firmele trebuie sa activeze in domenii eligibile, din program fiind excluse intermedierile financiare si asigurarile, tranzactiile imobiliare, activitatile de jocuri de noroc si pariuri, productia sau comercializarea de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, cu exceptia vinului si berii, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope, activitatile de inchiriere si leasing si activitatile de investigare si protectie.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro