Torționarul Tobă nu renunță la mandatul de parlamentar AUR

Scandal mare în spatele validării mandatului de parlamentar al lui Francisc Tobă. Suspectat de acte de sadism și tentativă de omor la Revoluție, acestuia i-a fost retras sprijinul din partea partidului AUR, formațiunea care l-a propulsat în Parlament. Ieri, chiar copreședintele George Simion a făcut anunțul privind invalidarea.

Astăzi vine însă surpriza! Colonelul Francisc Toba a scris către Comisia de validare că nu renunță la mandatul de parlamentar  și că „orice alt document care vi se pune la dispoziție este lovit de nulitate absolută”. Schimbarea pe post între Tobă și Raluca Borda, următoarea pe lista AUR Brașov ar putea astfel sa nu mai aibă loc. Va urma un lung scandal, tranșat probabil în viitorul apropiat de către instanțe.
Vă reamintim și declarația lui George Simion de ieri, referitor la Francisc Tobă :”Din toate listele de candidaţi pe care le-am avut ne-au fost aduse unele cazuri în atenţie, unul în mod repetat. Am analizat caz cu caz, mai ales că în timpul campaniei electorale, când nu aveai timp să analizezi şi nu aveai timp de nimic, noi, AUR, am fost împroşcaţi cu noroi şi (…) cu minciuni. Am luat şi am documentat fiecare caz, din respect pentru voi şi cu credinţa că nu trebuie să înşelăm încrederea voastră. După cum ştiam, după cum v-am şi zis, marea majoritate a cazurilor nu s-au verificat (…), ducem în Parlament oameni de care să fiţi mândri. Avem însă cazul Francisc Tobă în care avem suspiciuni. Nu vrem să avem dubii, nu vrem să avem măcar 10% posibilitatea de a face un lucru nedemn de ceea ce AUR a vorbit oamenilor”.

Comentează pe FACEBOOK