luni 17 iunie 2024

‘Înca un cadou lăsat României de PSD’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul demis al Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că  România va intra, cel mai devreme în luna martie, în procedura de deficit excesiv.

„Romania va intra in procedura de deficit excesiv, inca un cadou lasat Romaniei de cei de la PSD, procedura de deficit excesiv, nu putem sa evitam acest lucru. Ce putem noi sa facem este sa ne asiguram ca venim cat mai repede cu deficitul pe ESA sub 3%. Am aratat deja acest lucru in strategia fiscal-bugetara, ne intoarcem sub 3% in 2022, pentru ca este cel mai rapid, dar, in acelasi timp, nu vrem sa influentam negativ economia”, a spus Florin Citu, luni seara, la Realitatea Plus.

Decizia aparține comisiei europene, potrivit lui Cîțu.

Ulterior, premierul desemnat Ludovic Orban  a anunțat marți dimineață că nu există niciun fel de risc ca România să plătească ceva.

„Noi vom răspunde acestei proceduri cu planul nostru de readucere a deficitului în limitele prevăzute în tratat. Nu există niciun fel de risc ca România să plătească ceva”, a spus Ludovic Orban.

Bugetul pe 2019 s-a inchis cu un deficit de 4,6% din PIB, echivalentul unor cheltuieli cu 48,3 miliarde de lei mai mari decat veniturile bugetare.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro