sâmbătă 2 martie 2024

Incendiu la Ferma Dacilor: Victimele, identificate pe baza probelor ADN

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cele şapte victime carbonizate care au fost găsite de pompieri în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor din județul Prahova au fost identificate pe baza probelor ADN.

„Până la acest moment au fost identificate șapte dintre cele opt persoane dispărute, iar activitățile de căutare în vederea depistării celei de-a opta persoane sunt continuate de polițiștii prezenți la fața locului. În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă. Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs incendiul și luării măsurilor legale ce se impun în cauză”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, Maria Magdalena Rădulescu.

Ea a precizat că „au fost identificate victimele, pe baza probelor ADN”.

Întrebată dacă au existat într-adevăr petreceri la pensiune la care au participat și polițiști, Maria Magdalena Rădulescu a spus: „La acest moment este o anchetă în curs de desfășurare și urmează să se stabilească toate detaliile în această cauză (…). O anchetă penală, nu internă. Nu am cunoștințe de aceste informații (eventuale petreceri la pensiune la care ar fi participat și polițiști, n.r.)”.

În continuare este căutată o a opta persoană dispărută.

În cauză sunt efectuate cercetări in rem (pe faptă – n.r.) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi ucidere din culpă, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Amintim că pensiunea nu avea autorizaîie de securitate la incendiu. De asemenea, funcţiona fără autorizaţie de construire, iar cei care o ridicaseră obţinuseră la finalul anului 2020 un certificat de edificare. Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a anunţat că la nivelul judeţului vor începe controale care vor viza existenţa autorizaţiilor de construire, de funcţionare şi a avizelor de securitate la incendiu pentru astfel de unităţi de cazare.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro