miercuri 29 noiembrie 2023

Incendiul de la Neamț: 9 luni, 15 morți, niciun vinovat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Au trecut mai bine de 9 luni de la incendiul care a cuprins Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț și în urma căruia și-au pierdut viața 15 oameni. Deocamdată, nimeni nu a fost găsit vinovat pentru această tragedie. Ancheta Parchetului General nu are niciun rezultat, fiind încă „în curs administrarea unui probatoriu complex”, conform răspunsului transmis HotNews de către Parchet.

Un aspect interesant este faptul că ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

„Dosarul penal privind incendiul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, în care se efectuează urmărire penală in rem pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă este în lucru la Secția se urmărire penală și criminalistică, fiind în curs administrarea unui probatoriu complex”, transmite Parchetul.

Amintim că în 14 noiembrie 2020, un incendiu puternic a cuprins Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, unde erau internați în stare gravă pacienți cu COVID-19.

În urma incendiului violent, au murit 10 pacienți. Iar alți 6 pacienți dintr-un salon alăturat au fost răniți și transferați la Spitalul Modular de la Lețcani (Iași). Din cei 6 oameni, unul singur a supraviețuit.

În incendiu a fost grav rănit și medicul Cătălin Denciu, care a intrat într-unul din saloanele cuprinse de flăcări, încercând să salveze pacienții. A suferit arsuri grave și a fost transferat în Belgia. Acum, la mai bine de 9 luni de la incendiu, starea medicului Cătălin Denciu este într-un progres constant, dar lent.

Comentează pe FACEBOOK

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro