joi 7 decembrie 2023

Închisoare pe viaţă pentru luare de mită

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fostul preşedinte al celui mai important producător de băuturi spirtoase din China, Kweichow Moutai, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru luare de mită, potrivit AFP şi Global Times.

Yuan Renguo (64 de ani) este acuzat că a acceptat bani şi bunuri pentru un total de 112,9 milioane de yuani (14,88 milioane de euro) între 1994 şi 2018.

Acesta a fost deja exclus din Partidul Comunist Chinez (PCC) în 2019 când a fost arestat, a fost privat şi de drepturile politice, iar averea a fost confiscată.

“Acuzatul Yuan Renguo este condamnat la închisoare pe viaţă pentru acceptare de mită”, a subliniat tribunalul într-un comunicat.

În cursul procesului acesta și-a recunoscut vinovăţia şi s-a căit pentru faptele sale, relatează media oficiale.

În urma campaniei anticorupţie lansată de preşedintele chinez Xi Jinping  mai mulți oameni de afaceri au fost cercetați. Campania a început când președintele chinez a venit la conducerea PCC la sfârşitul anului 2012.

Baijiu este o băutură tradiţională în China. Aceasta este cea mai consumată categorie de alcool din lume, iar popularitatea i se datorează populației imense din China (1,4 miliarde de locuitori), principala sa piaţă.

Băutura este oferită întotdeauna la banchete, petreceri de nuntă sau dineuri de afaceri.

Vânzările Moutai au scăzut considerabil atunci când președintele Xi Jinping a declanșat campania anticorupţie. Sticlele de alcool de înaltă calitate produse de acest gigant de băuturi spirtoase erau oferite drept cadou înalţilor responsabili. Scopul era de a atrage favoruri sau chiar de a-i corupe pe aceștia, potrivit presei locale, citate de AFP.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro