vineri 14 iunie 2024

Încrederea investitorilor în zona euro a crescut în iunie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Încrederea investitorilor în zona euro continuă să crească pentru a zecea lună consecutiv, conform unui studiu publicat de Reuters luni. Cu toate acestea, există încă numeroase provocări și dificultăți pe care economia trebuie să le depășească pentru a se redresa complet.

Conform Indicelui Sentix pentru zona euro, în luna iunie a crescut la 0,3 puncte, de la minus 3,6 puncte în luna precedentă. Acest lucru este peste aşteptările analiştilor intervievaţi de Reuters, care se aşteptau la un rezultat de minus 1,8 puncte. Datele din cadrul studiului au fost obţinute prin sondarea a 1.276 de investitori şi au fost colectate între 6 şi 8 iunie.

Importanţa privind viitoarele aşteptări pe zona euro a crescut la 10 puncte în iunie, de la 7,8 puncte în luna precedentă. Acest lucru alimentează speranţa că tendinţa pozitivă ar putea continua şi în săptămânile următoare. Chiar dacă economia germană are potenţialul de a trimite mai multe semnale încurajatoare, acestea încă nu s-au concretizat.

investitorilor
banca centrala europeana

După invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, indicele Sentix a scăzut în teritoriul negativ. Cu toate acestea, ligera creștere recentă „este cu siguranță unul dintre principalele motive pentru BCE să ia decizia de reducere a dobânzilor”. Indicatorul inflației arată o tendință descendentă, potrivit datelor furnizate de Sentix.

În iunie, Germania, cea mai mare economie din Europa, a arătat o îmbunătăţire semnificativă. Indicele privind situaţia actuală a crescut de la minus 33,5 puncte în mai la minus 26,3 puncte. Potrivit Sentix, acest progres moderat înseamnă stabilizarea economiei germane.

Potrivit datelor furnizate de Eurostat, Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro a înregistrat un creștere de 0,3% în primul trimestru din 2024 față de ultimele trei luni din 2023. Această creștere indică o îmbunătățire a economiei și poate fi un semn pozitiv pentru zona euro.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro