duminică 14 iulie 2024

Monica Anisie acuzată de șantaj, amenințări și vânzare de funcții

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro vă prezintă astăzi, în exclusivitate, o înregistrare bombă din bucătăria PNL-ului. Este vorba de alegerile pentru filiala Sector 2, acolo unde candidează pentru un post de președinte fostul ministru al Educației, Monica Anisie și fina acesteia, Oana Nicolescu, șefa DSP București. Lupta pentru supremație în organizație a generat mizerii teribile. Monica Anisie este acuzată de niște lucruri incredibile, de fapte care, dacă se confirmă, ar intra direct sub incidența codului penal.

În filmulețul pe care vi-l prezentăm, este dialogul dintre un membri PNL din organizația Sector 2, care sună la „centru” pentru a dezvălui o serie de lucruri cutremurătoare: șantaj, blat la vot, amenințări și vânzare de funcții. Toate acestea, așa cum veți auzi în cele ce urmează, se întâmplă „la pachet” cu vizita premierului României, ce urmează să aibă loc săptămâna viitoare. În cele ce urmează, vă invităm să ascultați înregistrarea, la finalul căreia vom detalia puțin faptele și personajele:

 

Așa cum vedeți, persoana care sună la partid este extrem de bine documentată. Vă spunem doar că ocupă în prezent o funcție publică, plantată acolo tot pe linie de partid și este șantajată cu demiterea, în paralel cu instrumentarea unui dosar la Agenția Națională de Integritate. Din motive obiective, am decis să îi protejăm identitatea, cel puțin deocamdată. Organele de anchetă pot însă să ia legătura cu dânsa. Santajul are legătură cu decizia sa, asumată deja public, de a nu vota cu Monica Anisie la alegerile interne ce se apropie.

Taberele sunt foarte bine creionate în poza descrisă de persoana de la telefon. Liviu Bostan, actualul președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, este dat ca fiind în tabăra lui Florin Cîțu. De altfel, numirea și demiterea sa stau și ele în pixul premierului, deci o poziționare previzibilă. Acesta, la rândul său, ar fi parte a aceluiași șantaj, susține membra de partid.

În fine, dincolo de partea de șantaj și de promisiuni de funcții, extrem de gravă este presupusa relație dintre Anisie și o directoare de la ANI. Pe baza acestei relații, spun oamenii, Anisie ar face dosare de Integritate colegilor. Pe lista colegilor ar intra și fina sa, Oana Nicolescu de la DSP, care are și ea o plângere la aceeași instituție. Toate aceste lucruri i-au revoltat pe colegii din filială. Care colegi, atunci când nu pot fi convinși altfel, sunt scoși ca nefiind membri de partid. Mai exact, ar fi trecuți pe listele de răuplatnici ai cotizației de mebru, fapt ce duce automat la pierderea calității de votant.

Vă vom ține la curent cu reacțiile generate de apariția în spațiul public a acestei înregistrări șocante. Sperăm că vom avea cât de curând și un punct de vedere al celei acuzate, fostul ministru de la Educație, Monica Anisie.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro