sâmbătă 20 iulie 2024

Interlopul Fane Căpăţână a pretins că e de la Antidrog şi a sustras mii de euro de la cetățeni străini

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din Bucureşti a fost reţinut de poliţişti, fiind suspectat de furt calificat şi uzurpare de calităţi oficiale, după ce ar fi oprit în trafic un autoturism în care se aflau mai mulţi ucraineni cărora le-ar fi sustras din portofelele suma de 3.800 de euro, potrivit unor surse judiciare fiind vorba despre Ştefan Dinu, cunoscut şi sub numele Fane Căpăţână, transmite Agerpres.

„Ieri, 31 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat cercetat pentru furt calificat şi uzurpare de calităţi oficiale. În fapt, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, în jurul orei 01,00, poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un cetăţean străin cu privire la faptul că, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 1B – E577, din direcţia Buzău către Ploieşti, la ieşire din municipiul Buzău, a fost oprit în trafic de către un bărbat. Acesta, folosindu-se de calităţi oficiale, i-ar fi solicitat documentele pentru control, atât lui, cât şi pasagerilor. În acest context, bărbatul ar fi sustras din portofelele ocupanţilor maşinii 3.800 de euro.

Imediat după primirea sesizării, cercetările au fost preluate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, iar datele oferite de apelant referitoare la persoana care l-ar fi abordat şi la autovehiculul ce ar fi fost utilizat de către aceasta au fost prelucrate cu operativitate întregului dispozitiv de ordine publică. În urma investigaţiilor derulate, poliţiştii au stabilit că bănuit de săvârşirea faptei este un bărbat, de 55 de ani, din Bucureşti. Acesta a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu şi a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri, în vederea continuării cercetărilor şi documentării întregii activităţi infracţionale. În urma materialului probator administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar astăzi urmează a fi prezentat parchetului, cu propuneri legale”, a transmis IPJ Buzău.

Nu este pentru prima dată când interlopul Fane Căpățână se dă drept polițist. În anul 2022, Ştefan Dinu a mai fost reţinut de oamenii legii pentru că s-ar fi dat drept om al legii şi i-ar fi luat unui cetăţean străin suma de 2.500 de lei. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro