Iohannis: Ar putea fi reinstituită starea de urgență

Iohannis: Ar putea fi reinstituită starea de urgență

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, marţi,, din nou, politicienii PSD. Acesta a acuzat PSD că, în acese vremuri, are ca prioritate dărâmarea Guvernului.  Preşedintele a mai afirmat şi că toate sectoarele economice au avut de suferit din cauza pandemiei. El i-a felicitat pe românii care respectă regulile impuse în starea de alertă. Totodată, șeful statului a cerut autorităţilor locale să-şi asume un rol mai mare în comunităţi şi a reluat avertismentul referitor la posibilitatea reinstituirii stării de urgenţă, dacă situaţia o va impune.

Iohannis a apreciat ca fiind foarte grav faptul că unii politicieni încurajează încălcarea regulilor.

”Este foarte grav că unii politicieni încurajează încălcarea legiilor şi nerespectarea măsurilor de protecţie. Sunt aceiaşi vechi politruci care au slăbit timp de trei decenii statul român şi care acum fac tot posibilul ca efortul nostru naţional să eşuze. În vreme ce prioritatea noastră este protejarea cetăţeanului şi programul economic care să ducă la reconstrucţie,  prioritatea PSD este în aceste vremuri grele pentru România, culmea, dărâmarea Guvernului, aşa cum a anunţat cu mândrie liderul acestui partid. Depunerea unei moţiuni de cenzură în această perioadă este o dovadă de maximă iresponsabilitate”, a afirmat Klaus Iohannis.
Conform lui Iohannis, PSD este preocupat, astfel, ”doar de ceea ce ştie să facă mai bine: de jocuri politice şi combinaţii meschine cu scopul de a da jos un guvern angrenat într-o bătălie contra timp pentru protejarea vieţii şi sănătăţii oamenilor”.

 

 

Comentează pe FACEBOOK