duminică 26 mai 2024

Iohannis: Convoc vineri consultări cu partidele

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis convoacă vineri partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări în vederea desemnării noului premier, după ce Florin Cîțu și-a anunțat retragerea din funcția de premier desemnat.

„Am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru mâine, ora 13,00. Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât săptămâna viitoare să fie învestit un Guvern”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Totodată, Iohannis a precizat că retragerea lui Cîțu este un gest politic pe care-l respectă, o hotărâre care dovedeşte maturitate politică.

„Decizia nu schimbă cu nimic faprul că România are un guvern care funcționează. Datorită măsurilor Guvernului Orban numărul infectărilor a rămas mic”, a spus acesta.

ȘÎn privința coronavirusului, șeful statului s-a adresat românilor, spunându-le că atitudine prudentă şi responsabilă nu echivalează cu panica.
”Evitaţi propagarea de informaţii false, nu contribuiţi la diseminarea de informaţii care produc panică”, a recomandat Iohannis.
Preşedintele a spus că nu suntem în situaţia de a se închide oraşe.
”Nu ne aflăm într-un asemenea scenariu, nu luaţi cu asalt magazinele şi farmaciile!”, a recomandat Klaus Iohannis.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro