joi 22 februarie 2024

Iohannis, despre greva profesorilor: Nu se rezolvă de azi pe mâine

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Klaus Iohannis a avut, miercuri, o primă reacție cu privire la greva profesorilor. Președintele a spus că solicitările salariaților din educație „sunt în bună parte legitime, ușor de înțeles”, dar „și sindicatele trebuie să vadă că o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc”.

Totodată, președintele României subliniază că rotativa guvernamentală trebuie să-și respecte calendarul inițial.

 „Nu există nicio sincopă în discuții și, sigur, greva din învățământ este o temă foarte serioasă și sunt foarte bucuros că legile educației au fost adoptate în Parlament. Solicitările profesorilor sunt în bună parte legitime, ușor de înțeles.

Coaliția evident că este în situația să negocieze ceva și mă bucură foarte mult că aceste negocieri se poartă real în format de coaliție. Au existat mai multe întâlniri și speranța mea este să se termine amiabil.

Cred că toată lumea a văzut disponibilitatea guvernului, a premierului, a ministrei Educației de a sprijini aceste solicitări. S-au găsit soluții pentru o serie de puncte solicitate de sindicate. Și sindicatele trebuie să vadă că o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc. Este greu de imaginat că toate solicitările se rezolvă de zi pe mâine.

Calendarul inițial al rotaței poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală, ea s-ar putea încheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus șo celor din PNL. I-am rugat să trateze negocierile în coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea”, a spus Klaus Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro