joi 22 februarie 2024

Iohannis: Din 15 mai nu revenim la o viață normală

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohahnis a declarat, marți, că relaxarea restricțiilor nu va fi una totală. Șeful statului a explicat că încă nu a fost atins vârful epidemic la nivel național.

Iohannis a spus că după 15 mai, nu vom putea pleca din localitate decât pentru un motiv serios.

De asemenea, marile festivaluri probabil nu vor mai avea loc, iar mall-urile și restaurantele rămân închise.

„A trecut o lună și jumătate de când am instituit starea de urgență. (…)Eu am menționat că după 15 mai anumite restricții vor fi reduse, dar trebuie să fim foarte, foarte atenți. Nu am atins maximul, în România, și o relaxare prematură ar fi fundamental greșită și poate să distrugă toate rezultatele bune pe care le-am obținut până acum”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că este foarte conștient că oamenilor le-a fost greu să își reducă viața într-un fel total neașteptat.

„Vor rămâne foarte multe restricții în vigoare. Nu vom putea să ne întâlnim decât maximum câte trei. Nu vom putea, o vreme destul de bună, să ieșim, de exemplu, la restaurant sau la mall. Nu vom putea, imediat după 15 mai, nici măcar să plecăm din localitate decât dacă avem un motiv foarte serios. Aceste lucruri, sigur, vor fi încă detaliate. În majoritatea unităților, fie ele comerciale sau economice, sau de stat, la ușă va fi cineva care ne măsoară temperatura, să nu permitem accesul persoanelor bolnave, fiindcă ele reprezintă un risc. (…) Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an. Nu putem să riscăm să avem un număr mare de persoane adunate într-un loc. Știu că sunt mulți care își doresc, de exemplu, să se reia competițiile sportive. Dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori”, a adăugat Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro