luni 15 iulie 2024

Iohannis: Fără amenzi, morții ar fi fost mai mulți

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a avut un nou discurs dur la adresa PSD. Șeful statuluia spus că social-democrații au vrut să scoată țara de pe făgașul european.

PSD şi acoliţii săi sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstrucţie al întregii naţiuni să eşueze. Confruntată cu o ameninţare fără precedent România, la fel ca toate celelalte state ale lumii, a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni şi pentru a preveni răspândirea coronavirusului”, a afirmat preşedintele.

Criza pe care o traversăm pune la încercare rezistenţa, solidaritatea şi tăria de caracter, spune Ioahnnis. În opinia sa, cum se departajează cei responsabili şi curajoşi de cei iresponsabili, de profitorii şi populiştii care fac doar promisiuni mincinoase.

În aceste zile, îi vedem foarte clar şi pe unii şi pe ceilalţi. Sunt, pe de-o parte, românii care respectă restricţiile, salvând vieţi, sunt specialiştii care lucrează neîntrerupt pentru a stopa pandemia şi sunt guvernanţii care au luat măsuri corecte. Această parte a societăţii este cea orientată spre depăşirea crizei. Pe de cealaltă parte, însă, îi vedem pe oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupţie”, a declarat Iohannis.

În acest context, el a criticat și decizia CCR de a declara neconstituționale amenzile date în tipul stării de urgență.

Numai respectând aceste măsuri vom putea să ne reluăm activităţile cotidiene, să se joace copiii în parc, să ne revedem părinţii în deplină siguranţă”, a subliniat Iohannis.

Poate că, preocupaţi de îngrijorările momentului, este uşor să uităm ce reprezintă PSD, mai spune el.

”Înţelegerile şi legile populiste şi demagogice care, dacă ar fi promulgate, ar amaneta practic viitorul unei generaţii. Ele au darul de a ne reaminti imediat de ce este în stare să facă PSD. Au venit la putere pentru a-i alunga din funcţii pe cei competenţi. De ce face PSD asta? Simplu, pentru că a rămas acelaşi partid preocupat doar să-şi salveze baronii”, a susţinut Klaus Iohannis.

Iată de ce resetarea României nu se va putea realiza câtă vreme PSD-ul continuă să controleze majoritatea parlamentară. (…) Ştim ce avem de făcut şi vom continua cu şi mai multă energie să reparăm tot ceea ce s-a dovedit în această perioadă că funcţionează greşit”, a conchis Klaus Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro