luni 17 iunie 2024

Răzvan Cuc, prejudiciu de circa 50 MILIOANE EURO României

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, aduce un prejudiciu României de 230 de milioane de lei (circa 48 de milioane de euro). Cum se s-a ajuns în această situație? Amintim că Cuc a reziliat, în 2017, abuziv, un contract pe autostrada Lugoj – Deva. Acum, firma Salini a câștigat la Curtea Internațională de Arbitraj daune de pe urma acestei rezilieri. La sumă menționată se adaugă alte câteva milioane de euro cheltuieli de judecată, menționează Ziar de Hunedoara.

Constractul prevedea secțiunea cu tuneluri din Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva – singura bucată care acum lipsește de la Sibiu la Nădlac.

Mai mult, arbitrii au stabilit că fostul contract încă e în vigoare.

Decizia este definitivă din perspectiva arbitrajului. CNAIR poate contesta mai departe într-o instanță de judecată – un proces care ar putea dura mult timp.

CNAIR încearcă cu disperare, pe ultima sută de metri, să contracteze lucrările la tuneluri pentru a nu fi nevoită să dea banii europeni înapoi pe toată autostrada Lugoj – Deva.

Din păcate, licitația vine foarte, foarte târziu, iar acum România riscă să piardă TOȚI banii europeni folosiți pe TOATĂ Autostrada Lugoj-Deva deoarece traficul trebuie deschis până la finalul lui 2023 ca oficialii Comisiei Europene să considere proiectul Lugoj-Deva funcțional! În caz contrar, ne pot cere sute de milioane de euro înapoi!”, avertiza Asociația Pro Infrastructura.

Bucata scoasă anul trecut la licitație reprezintă practic o „gaură” de circa 13 km în toată autostrada de la Sibiu până la Nădlac mai ales după ce Loturile 3 și 4 din Lugoj – Deva au fost deschise anul trecut.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro