joi 22 februarie 2024

Iohannis le dă lecții PSD-iștilor: Așa se lucrează

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, de la Bruxelles, PSD-iștilor că ar trebui să-și reconsidere punctul de vedere și să asigure cvorumul la învestirea guvernului Orban II.

” Nu știu dacă va fi afectat calendarul pentru anticipate.  Atitudinea PSD este ciudată. După ce au depus moțiune de cenzură si a căzut guvernul, acum spun că nu e vina lor. Acum când trebuie să se voteze, dumnealor sunt ocupați. Este incorect, îi invit să-și reconsidere punctul de vedere. În Parlament se lucrează prin prezență, nu prin absență”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Totodată, Iohannis a avorbit și despre numirile șefilor Parchetelor. Președintele consideră numirile sunt foarte bune, iar avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în cazul Gabrielei  Scutea și Giorgianei Hosu a fost „parțial destul de superficial”.

„După ce propunerile domnului ministru au fost concretizate, au fost trimise la CSM, care a avut păreri ușor diferite. Având propunerile ministrului, foarte bine motivate și elaborate, și de cealaltă parte avizul CSM, care mi s-a părut parțial destul de superficial, am considerat corecte propunerile domnului Predoiu și am numit cei trei candidați. Foarte important de subliniat că s-a încheiat interimatul la marile parchete, se ajunsese la o perioadă foarte lungă care nu a permis procurorilor să își facă treaba așa cum trebuie. O conducere interimară are acest efect asupra unei instituții”, a declarat Iohannis.

Amintim că Gabriela Scutea, Giorgiana Hosu și Crin Bologa au fost numiți, joi, la șefia Parchetului General, DIICOT și DNA.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro