miercuri 29 noiembrie 2023

Iohannis, în Senegal/Ce spune despre costul turneului său african

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis ajunge marţi într-o vizită oficială în Senegal, ultima din cadrul turneului din Africa.

Marți și miercuri, șeful statului va avea un program mai relaxat, care include şi o vizită într-o insulă aflată în patrimoniul UNESCO, iar joi să fie primit de preşedintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidenţial, să asiste la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal şi să viziteze Muzeul Civilizaţiilor Negre din Dakar, scrie news.ro.

Şeful statului va avea şi o întâlnire cu foşti studenţi din Senegal care au studiat în România.

Preşedintele Klaus Iohannis a început turneul în Africa pe 14 noiembrie cu vizita de stat în Kenya. Ulterior, şeful statului a efectuat vizite de stat în Tanzania şi Cabo Verde.

Întrebat de jurnaliștii de la Libertatea despre costuri, șeful statului a răspuns, fără a da detalii: „Sigur că asta vine cu niște cheltuieli”.

Faptul că am venit în Africa arată o nouă abordare a României față de continentul african.

Avem o nouă strategie față de Africa și, ca să-i dau greutate, am planificat acest turneu în Africa.

Și chiar dacă nu s-a încheiat încă, suntem la a treia vizită de stat aici, în Capul Verde, pot să concluzionez deja și, dacă vreți să fiu foarte concentrat, prin acest turneu am repus România pe radarul african.

Cred că românii apreciază, fiindcă mulți cunosc relațiile pe care le-am avut și cred că mulți își dau seama de potențialul enorm pe care îl reprezintă o relație bună între România și statele africane, între Uniunea Europeană și Africa”, a susținut Klaus Iohannis, conform imaginilor difuzate de Libertatea.

Întrebat despre costurile turneului, Iohannis – aflat în Africa alături de soția sa – a răspuns: „Sigur că vine cu niște cheltuieli și voi instrui serviciul de presă să vă dea o informare confom legii”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro