vineri 14 iunie 2024

Iohannis: Militari ucraineni se vor antrena în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Klaus Iohannis a aprobat instruirea militarilor ucraineni pentru utilizarea avioanelor F-16 în România. Totodată, președintele a anunțat conducerea Parlamentului că a aprobat tranzitarea prin România a echipamentelor donate de către Finlanda Ucrainei.

 

Iohannis: Zeci de militari ucraineni se vor antrena în România

 

Pe agenda şedinţei conducerii reunite a celor două Camere ale Parlamentului de luni se află scrisoare din partea preşedintelui Klaus Iohannis. Acesta a informat Parlamentul că a aprobat tranzitarea teritoriului naţional a echipamentelor şi bunurilor materiale donate de către Finlanda Ucrainei şi instruirea unui număr de aproximativ 50 de militari ucrainieni.

Informarea lui Klaus Iohannisi a fost transmisă comisiilor de apărare şi va intra la vot pe ordinea de zi a următorului plen comun, scrie News.ro.

 

Ce se mai discută, luni, în Parlament

 

Birourile reunite mai discută un Memorandum intern privind Semnarea Memorandumului de Înţelegere între Parlamentul României şi Adunarea Parlamentară a OSCE în vederea organizării la Bucureşti a celei de-a 31-a Sesiuni anuale a AP OSCE şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru combaterea traficului de persoane.

Conducerea Parlamentului mai analizează Raportul comun al Comisiilor juridice din Camera Deputaţilor şi Senat referitor la proiectul Regulamentului de organizare şi funcţionare a Autorităţii Electorale Permanente şi scrisoare din partea domnului Constantin Buchet, preşedintele Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), privind expirarea unor mandate de membri ai Colegiului.

 

Ciolacu: Pe teritoriul României va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie

 

Amintim că, duminică, Marcel Ciolacu, premierul României, a anunţat că România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, la care va fi partener şi Uniunea Europeană.

„Urmează luni sau marţi – Comisia Europeană o să facă anunţul, pentru că avem un proiect comun – va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. O investiţie de aproape 400 de milioane de euro şi Comisia Europeană vine şi ea la această investiţie cu 47 de milioane de euro. Există mai multe contracte în acest moment în derulare”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a arătat că România face muniţie NATO şi este pregătită pentru acest lucru.

CITITI SI: Ciolacu, despre războiul din Ucraina: Când le mor copiii, eu cum să le refuz un ajutor?

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro