sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Iohannis: România va deveni parte a spaţiului Schengen în 2023

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că România va deveni parte a spaţiului Schengen în 2023, întrebat fiind dacă va fi un vot pozitiv la Consiliul JAI din luna martie a anului viitor.

„În ce priveşte Schengen, eu am convingerea 100% că România va deveni parte a spaţiului Schengen, însă v-aş ruga să nu ne legăm neapărat de o anumită dată. Acelaşi lucru l-am spus şi când se vehicula ca data 8 decembrie. (…) Pentru mine rămâne obiectiv de mare importanţă intrarea în Schengen. La acest moment nu cred că putem să ne legăm de o dată speranţa, februarie, martie şi speranţa mea e ca în anul 2023, România să intre în Schengen cu drepturi depline. Nu o anumită dată când se discută este miza, ci intrarea în Schengen e miza”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Portugaliei, aflat în vizită oficială în România, a explicat că ţara sa va fi şi este de partea României cu privire la aderarea la Schengen.

„Portugalia întotdeauna a fost este şi va fi de partea României cât priveşte aderarea României la spaţiul Schengen”, a declarat Marcelo Rebelo de Sousa.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro