sâmbătă 28 ianuarie 2023
spot_img

Primul model hibrid Dacia, lansat în ianuarie 2023

Must read

spot_img

Dacia a anunțat lansarea primului său model hibrid. Modelul Jogger Hybrid 140 va putea fi comandat începând din ianuarie anul viitor. Primele livrări sunt programate pentru martie 2023.

Vehiculul, fabricat la Mioveni, preia sistemul de propulsie de la modele Renault deja existente pe piață.

Ansamblul de propulsie este alcătuit dintr-un motor pe benzină cu 4 cilindri de 1,6l și 90 CP, din două motoare electrice și dintr-o cutie de viteze automată electrificată, cu 4 trepte, respectiv două  dedicate modelului electric.

Potrivit producătorului, Jogger Hybrid poate rula în oraș în mod 100% electric până la 80% din timp. Si ar avea un consum cu până la 40% mai redus față de un motor termic echivalent în ciclu urban.

Bateria se încarcă în mers în etapele de frânare și de decelerare. Autonomia este de peste 900 km (în ciclu mixt). Bateria are o garanție de 8 ani sau 160.000 km, transmite Europa Fm.

Afișajul de bord al versiunii HYBRID 140 integrează informații precum nivelul de încărcare al bateriei de tracțiune, autonomia rămasă sau transferul de energie.

Dacia Jogger are deja comenzi de 83.000 de unități

La mai puțin de un an de la lansarea sa comercială, în martie 2022, Dacia Jogger înregistrează deja 83.000 de comenzi și peste 51.000 de înmatriculări în întreaga lume. Jogger se află, de altfel, pe poziția a doua în clasamentul celor mai vândute vehicule de segment C (exceptând clasa SUV) către clienții persoane fizice din Europa.

Din totalul vânzărilor, două treimi sunt reprezentate de motorizarea mixtă benzină-GPL (ECO-G 100) și tot două treimi din vânzări sunt reprezentate de versiunea cea mai echipată a gamei. Totodată, 55% din clienții Jogger au ales versiunea cu 7 locuri.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro