sâmbătă 20 iulie 2024

Iohannis: Românii au votat pentru o direcție nouă, a bunului simț

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după alegerile locale 20202, că românii au votat pentru o ”direcție nouă, a bunului simț, a respectului față de cetățean, a democrației.”

„Oamenii își doresc comunități administrate de lideri competenți, care își țin promisiunile și își asumă răspunderea oricât de dificil ar fi, indiferent de circumstanțe”, a spus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că că victoria în alegerile locale este o victorie majoră a dreptei româneşti, PSD trece în opoziţie, iar pentru PNL este un scor istoric, în timp ce pentru USR PLUS este un scor foarte bun.

Preşedintele a precizat că mai este doar un pas, reprezentat de alegerile prezidenţiale din decembrie, când din Parlament va putea fi eliminată majoritatea toxică care l-a acaparat.

Votul de ieri a reprezentat, totodată, și un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței ridicate timp de decenii la nivelul de politici de stat de către PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulți baroni pesediști se credeau invincibili. Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria dreptei la alegerile locale este una deosebit de importantă, fără precedent, dar este doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul, pentru a oferi românilor încredere în perspectiva unei echipe de guvernare solide, responsabile, cu soluții pentru dezvoltarea României.

„Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile. Doar în acel moment vom avea toate premisele care să permită României să se modernizeze cu adevărat.

Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă”, a spus Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro