joi 22 februarie 2024

Iohannis: Școlile rămân închise până în septembrie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că școlie, grădinițele și universitățile rămân închise până în luna septembrie. Anul şcolar se încheie pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă. Excepție fac elevii din clasele terminale.  Iohannis a precizat că aceștia vor putea reveni la şcoală între 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale.

”S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţile, şcolile, universităţile să nu se mai redeschidă. Anul şcolar se va termina pe 12 iunie, până atunci continuă formele de învăţământ la distanţă. Până atunci vor avea mediile încheiate cu notele de până acum”, a declarat preşedintele.

Elevii care se vor reîntoarce la școală ”vor fi 10 elevi într-o sală de clasă, maxim 2-3 ore vor sta acolo şi se vor pregăti pentru examenele naţionale”.

Președintele a mai menționat că examenele se vor organiza cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli de distanţare: intră pe un coridor ies pe alt coridor, se va măsura temperatura, se va face dezinfecţia.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro