miercuri 28 februarie 2024

Vârstnicii pot ieși din casă în două intervale orare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noi reguli pentru persoanele de peste 65 de ani. Este vorba despre relaxarea restricțiilor impuse pe timpul epidemiei de COVID-19.

Șeful statului a anunțat că vârstnicii vor putea ieși din casă de luni în două intervale orare: 7.00-11.00 și 19.00-22.00.

”Având în vedere că vremea se încălzeşte, începând de astăzi se schimbă acest interval. De la 7-11 şi de la 19-22, când vor putea să iasă din casă, fie pentru cumpărături, fie pentru a face mişcare în jurul casei sau blocului”, a subliniat preşedintele, adăugând că va fi emisă o ordonanţă militară în acest sens.

Totodată, Iohannis a anunțat și un ajutor pentru Republica Moldova.
”Acolo situaţia este complicată şi România, care se consideră un partener important, va pregăti două măsuri importante. O echipă de medici se va deplasa acolo pentru a ajuta spitalele să lupte împotriva COVID-19. O a doua acţiune va consta în trimiterea de măşti, materiale sanitare de protecţie, ba chiar medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetăţenii acestei ţări să treacă mai uşor peste epidemie”, a declarat preşedintele.
https://www.facebook.com/guv.ro/videos/233687261035944/
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro