Iohannis, ședință cu Isărescu: Este nevoie de măsuri

Iohannis, ședință cu Isărescu: Este nevoie de măsuri

UPDATE: Klaus Iohannis a declarat, vineri, vom avea un deficit bugetar mai mare şi acesta trebuie finanţat. Afirmația președintelui vine după ce a discutat cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

„Am discutat situaţia economică, situaţia bugetului, situaţia generală. Ne-am concentrat în această discuţie, în partea după introducere, pe două teme – prima fiind deficitul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost iniţial (…), la începutul anului, planificat, iar acest deficit trebuie finanţat şi am avut o discuţie foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică.(…) Ceea ce ne dorim cu toţii este să avem o finanţare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. Este nevoie de măsuri foarte coerente care ne permit să încurajăm această economie, care este în momentul de faţă într-o situaţie specială, într-o situaţie de criză”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis are, vineri, şedinţă cu membri ai Guvernului şi guvernatorul BNR. Aceștia fac o evaluare a situaţiei economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la această şedinţă participă prim-ministrul Ludovic Orban, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Iohannis a mai convocat astfel de discuţii de evaluare a situaţiei create de epidemia de coronavirus şi a măsurilor de gestionare. Este însă prima dată când l-a invitat și pe Mugur Isărescu.

Comentează pe FACEBOOK