luni 26 februarie 2024

Iohannis, șeful CE? Falcă: Se încearcă obținerea unui mandat de 5 ani

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Klaus Iohannis este un om apreciat la Bruxelles și are relații foarte bune cu cancelariile europene, declară la RFI eurodeputatul Gheorghe Falcă. Vicepreședintele PNL spune despre scenariul Klaus Iohannis-președinte al Consiliului European că negocierile în acest sens vor avea loc după alegerile europene din iunie, acum fiind doar tatonări: ”Se încearcă nu obținerea unui mandat de cinci luni, vorbim de obținerea unui mandat de cinci ani”.

Întrebat în ce stadiu sunt negocierile, eurodeputatul PNL a răspuns: ”Din ce știm noi, negocierile întotdeauna se vor face după votul pentru Parlamentul European, dar până atunci, normal, se fac tatonări, se fac calcule și ce este important este faptul că Partidul Popular European, de unde face parte și PNL și unde este angrenat și președintele Klaus Iohannis, va fi partidul care va avea cele mai multe voturi în Parlamentul European 2024-2029. Conform sondajelor, suntem pe primul loc în Germania, suntem pe primul loc în Spania, suntem pe locul doi în Polonia, Italia, Franța și România, adică în primele șase țări, PPE stă foarte bine și sperăm ca împreună cu socialiștii europeni să facem o majoritate”.

Gheorghe Falcă precizează că „cele două partide o să-şi împartă cele patru funcţii, adică preşedintele Comisiei, preşedintele Consiliului, preşedintele Parlamentului şi Banca Centrală Europeană”.

”Atunci, oportunitatea aceasta de a putea obţine România această funcţie este o oportunitate foarte mare, are legătură, aşa cum am spus, cu credibilitatea şi aprecierea pe care o are Klaus Iohannis la nivel european şi în acel moment, putem spune că România atinge un punct maxim în relaţia cu Europa”, a menţionat acesta.

Eurodeputatul spune că „trebuie să aşteptăm alegerile europarlamentare, contează foarte mult în negociere rezultatul alegerilor europarlamentare, pentru că se încearcă nu obţinerea pentru preşedintele Klaus Iohannis a unui mandat de cinci luni de zile, vorbim de obţinerea unui mandat de cinci ani, ceea ce contează foarte mult”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro