sâmbătă 2 martie 2024

Număr-record de donatori de sânge după majorarea valorii tichetelor la 280 de lei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Centrele de Transfuzii din țară nu mai fac față numărului mare de donatori de sânge, după ce valoarea tichetelor de masă pe care aceștia le primesc a crescut de peste 4 ori de la începutul anului: de la 67 de lei la 280 de lei. Mai mult, donatorii primesc o zi liberă și o reducere de 50% la transportul în comun.

Măsura a fost luată pentru a crește numărul de donatori, având în vedere că centrele de transfuzii erau mereu în criză de sânge. 

Acces restricţionat la donarea de sânge la Ploieşti

”Vă mulţumim, stimaţi donatori, pentru că doriţi să donaţi sânge! Datorită fluxului mare de donatori suntem nevoiţi să restricţionăm numărul de donatori admişi zilnic! Vă anunţăm pe această cale că (…) vom primi la donare doar donatori care au mai donat în ultimii cinci ani! Mulţumim pentru înţelegere!”, a scris şefa Centrului de Transfuzie Ploiești, Georgeta Hanganu pe Facebook.
Au mai fost primiți și donatorii care au grupe deficitare, „respectiv am primit grupa AB care, chiar dacă au fost mulţi donatori, a fost deficitară ca procent în numărul de prezentări, grupele care au RH negativ, la care este solicitare mai mare.”, a mai precizat Hanganu.

Și în Cluj și Gorj este aglomerație la donarea de sânge

La Cluj se dau bonuri de ordine pentru a se evita aglomerația, iar în Gorj, unde se prezentau anul trecut în jur de 20 de oameni pe zi, acum sunt și o sută de persoane care vin zilnic.
Stocul nostru este la maximum pe toate grupele și încercăm să ne limităm ca să nu expire. Nu mai avem loc în frigidere ca să stocăm sângele“, a precizat Nicoleta Căluțoiu, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Gorj.

La București s-a dublat numărul donatorilor de sânge

De când s-a redeschis, după Sărbători, Centrul de Transfuzii Sanguine din București, sute de oameni au venit să doneze. Nu toți știau de creșterea valorii bonurilor de masă. De la mai puțin de 70 de lei, cât era până acum, la 280 de lei, anul acesta.

Anul trecut, în medie, 170 de persoane au intrat zilnic în Centrul de Transfuzie Sanguină din București. În primele zile ale anului, numărul a fost chiar și dublu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro