Iohannis, un nou atac la PSD pe tema etnicilor maghiari

Iohannis, un nou atac la PSD pe tema etnicilor maghiari

Klaus Iohannis a reacționat, luni, după ce Senatul a adoptat tacit un proiect de lege problematic iniţiat de UDMR. Este vorba despre impunerea limbii maghiare în localităţile din Transilvania.

Această propunere vine la doar câteva zile după ce proiectul privind Autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit la Camera Deputaților. așa cum arăta JURNALIST.RO AICI.

Eu nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară. Problema pe care o am este cu politicienii din PSD care, culmea, au încercat să promoveze legislaţie care priveşte autonomia Ţinutului Secuiesc. Este supărător. Au încercat să se scoată şi în scurt timp au introdus legislaţia în Senat, unde au respins-o. Tot în Senat a trecut tacit un cod administrativ în varianta UDMR. Acest Cod prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal. PSD nu poate să spună că nu a şiut, pentru că a trecut de comisiile Senatului, unde PSD a votat ”pentru””, a afirmat Iohannis, potrivut news.ro

Șeful statului a mai spus că PSD este frecvent în situaţia de a promova acte şi legi care vin să ducă la autonomia Ţinutului Secuiesc.

Nu voi tolera apariţia unor astfel de legi”, a subliniat preşedintele.

 

Comentează pe FACEBOOK