Ipocrizie USR: „se tem” de Covid doar în public

Discursul din ultimele zile al liderilor USR, inclusiv al primarilor proaspăt aleși, este unul în care îndeamnă la prudență și respectarea distanțării sociale. La fel ca celelalte partide, USR+ se arată îngrijorat de creșterea cazurilor de Covid19. Asta e valabil în fața camerelor de luat vederi sau în locurile publice. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

În acest weekend, primarul Brașovului, Allen Coliban a participat alături de Dacian Cioloș și alți candidați la o acțiune de socializare. Ca orice împătimit al rețelelor de socializare, primarul a scăpat pe Facebook și câteva poze de acolo. Fără să vrea și-a nenorocit atât șefii, cât și boss-ul de la București. Coliban a șters rapid imaginile, însă acestea au devenit deja virale și au creat revoltă în rândul oamenilor. Mai mult, câțiva urmăritori au salvat pozele inițiale, șterse de primar rapid. Dar nu suficient..
Aveți aici postarea rămasă pe pagina primarului, precum și imaginile inițiale. Priviți și trageți singuri concluziile referitoare la cât de serios este discursul USR-ist legat de gravitatea pandemiei și de obligativitatea respectării măsurilor de prevenire. Înainte să vedeți pozele, vă mai spun că în Brașov, gradul de infectare este în jur de 3 la mie, orașul fiind la un pas de codul roșu.

Aceasta este postarea actuală a primarului
Iar acestea sunt pozele șterse, cu „distanțarea” aferentă..

Ca bomboană pe coliva USR-iștilor de la Brașov, vă adaug declarația de ieri a președintelui USR, Dan Barna:
„Personal, dincolo de ce fac sau ar trebui să facă autorităţile, vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să vă păziţi şi să respectaţi riguros măsurile de igienă şi siguranţă: purtaţi mască, pe gură şi pe nas, nu doar pe barbă, spălaţi-vă pe mâini cât mai des, dezinfectaţi lucrurile cu care trebuie să intraţi în contact, păstraţi distanţa fată de oamenii cu care vă întâlniţi, evitaţi aglomeraţia şi deplasările nenecesare dacă nu ‘arde’ cu adevărat. Toate acestea pot face diferenţa între disconfortul mărunt al unui stat în casă prelungit şi cel mult mai dramatic al unui stat cu frisoane pe holul unui spital, ore întregi, în aşteptarea eliberării unui pat”.
Oare aceste sfaturi nu sunt și pentru membri USR? Ei sunt cumva corona-sceptici în viața privată? Or avea alte informații?!

În final, nu pot să nu constat că Facebook-ul nu ii prea priește proaspătului primar din Brașov. Tot acolo a fost depistat și ca impostor, după ce și-a postat CV-ul în care susținea că a absolvit 2 facultăți. În realitate, așa cum a fost demascat, primarul Coliban a mințit , el neavând licență la Automatica din București. Și acea postare a fost rapid „corectată”.

Comentează pe FACEBOOK