luni 26 februarie 2024

IPS Teodosie Se Retrage După Amenințările Din ‘Centru

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, îndeamnă organizatorii mitingului planificat pentru recunoașterea Mitropoliei Tomisului, programat sâmbătă după-amiază în municipiul Constanţa, să renunţe la iniţiativa lor.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, își exprimă rugămintea către organizatorii mitingului pentru recunoașterea Mitropoliei Tomisului, planificat să aibă loc sâmbătă după-amiază în municipiul Constanța, să renunțe la inițiativa lor.

“ Având în inimă dragostea pentru pace, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi îndeamnă pe organizatorii mitingului de sâmbătă să preschimbe marşul în procesiune şi înflăcărarea în rugăciune, prin renunţarea la întrunirea planificată. Înaltpreasfinţitul îi aşteaptă pe toţi la Sfânta Liturghie pe care o va oficia, alături de mai mulţi arhierei, preoţi şi diaconi la Biserica Sfântul Haralambie din Constanţa, cu ocazia prăznuirii hramului, mâine, 10 februarie, începând cu orele 7.30”, au transmis, vineri seara, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

Cu 24 de ore în urmă, aceștia au anunțat că, în urma informărilor primite de la mai multe organizații civile despre planurile de organizare a unui miting pentru recunoașterea Mitropoliei Tomisului, instituția nu este inițiatoarea sau organizatoarea acestui eveniment. Cu toate acestea, au subliniat că nu se opun acestei acțiuni și au rugat participanții să evite orice încercare de distorsionare a scopului acestei manifestări.

În urmă cu o săptămână, Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat la Radio Dobrogea dacă consideră că Mitropolia Tomisului ar trebui înființată, reactivată sau recunoscută, și dacă a existat vreodată o desființare a acesteia.

“Nu a fost desfinţată niciodată, doar împrejurările au făcut să înceteze viaţa ei activă şi, sigur, după toate datele pe care le avem, ea trebuie să fie reactivată şi recunoscută şi nădăjduiesc în aceasta, că Dumnezeu e Dumnezeul adevărului, iar acesta este un adevăr de necontestat”, a răspuns IPS Teodosie.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro