luni 17 iunie 2024

Jocuri de putere în PNL! Rareș Bogdan e scos la tablă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Se tulbură tot mai tare apele în PNL, de când cu pandemia și evaluarea miniștrilor din cabinetul Orban. Astăzi, floarea liberalilor pune la cale o ședință de proporții, al cărei subiect principal vor fi ieșirile “rebele” ale europarlamentarului Rareș Bogdan. Ultima dintre acestea: criticarea ministrului de Externe, despre care a spus că “s-a spălat pe mâini pe tema situației românilor din Diaspora, plecați la muncă pe timp de pandemie”. Întâlnirea greilor din PNL este extrem de bizară, având în vedere că ei îl vor judeca pe prim-vicepreședintele PNL. Poziționarea lui Bogdan a fost însă de multe ori complet antagonică cu cea a președintelui Ludovic Orban și a garniturii sale de miniștri.

Și la ultima întâlnire a liberalilor s-a lăsat cu scântei. Au fost mai multe voci care au criticat cabinetul Orban sau anumiți miniștri, ce nu ar avea soluții economice concrete și ar comunica defectuos. Tot Rareș Bogdan a fost vocea critică principală și atunci. La rîndul său, acesta din urmă a fost lăsat de multe ori în off-side de către partid. El a promis în fața electoratului anumite lucruri, însă acestea s-au întâmplat pe dos, făcându-l să pară ridicol. Cele mai evidente au fost promisiunie legate de tăierea pensiilor speciale și refuzarea intrării în PNL a “cameleonilor politici” de la PSD, ALDE sau ProRomânia. În cazul din urmă, în PNL a apărut o adevărată inflație de înrolări de la ciuma roșie, inclusiv de nume grele precum primarul Mihai Chirica de la Iași sau foștii parlamentari din echipa lui Tăriceanu.

Frustrarea lui Rareș Bogdan poate veni și din aparența că ar fi fost folosit exclusiv în scop electoral, el fiind cooptat în PNL într-un moment greu pentru partid. După ce a ridicat partidul la europarlamentare, acesta a fost tras pe linie moartă și recompensat cu o funcție simbolică în partid, fără vreo putere de decizie. Inclusiv retragerea rușinoasă a lui Florin Câțu din nominalizarea ca Premier a fost aspru criticată de Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook. Acesta și-a șters însă textul la scurt timp. Rămâne de văzut dacă influența lui Ludovic Orban în PNL, mai ales din postura de Premier va fi încă o dată antidot pentru potolirea fostului realizator de la Jocuri de Putere.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro