Johannis dă de pământ cu Cercel! Gafele medicului

Johannis dă de pământ cu Cercel! Gafele medicului

În ultima sa declarație publică, președintele Klaus Iohannis a avut un pasaj cu referire directă la medicul Adrian Streinu-Cercel. Președintele l-a desființat practic pe managerul de la Matei Balș, după ce acesta a făcut o serie de declarații scandaloase. Însăși planul medicului de a izola vreme de 3 luni, departe de familiile lor, toate persoanele în vârstă de peste 65 de ani a generat valuri de reacții adverse. Fără să îi dea numele, președintele a vorbit vreme se 3 minute despre aberațiile lui Cercel, îndemnând lumea să nu le ia în seama. Găsiți mai jos fragmentul cu pricina :

Aberația pe care Cercel o dorea introdusă în planul de măsuri imediate anti Covid19 nu este singura sa gafă majoră. Iată și altele :
– În primele săptămâni de epidemie în România, Cercel a susținut că testarea în masă nu ar fi utilă. În toată acea perioadă, țările civilizate testau pe rupte. Până și Organizația Mondială a Sănătății a ieșit cu deja celebrul slogan: „Testați! Testați! Testați!” Abia după aceasta și-a revenit și Streinu Cercel.
-Medicul infectionist a ieșit public la un post de televiziune, explicându-le românilor că spirtul nu ar fi bun în lupta cu virusul! A fost nevoie ca alți experți în domeniu să iasă și să explice populației cât de mare este prostia spusă de colegul lor. Unul dintre aceștia a fost profesorul Alexandru Rafila.
– Managerul de la Balș s-a asociat cu primarul Gabriela Firea pentru a porni marea testare a bucureștenilor. Întreaga poveste s-a dovedit a fi doar o strategie de imagine, complet absurdă și nerealizabilă. Nici până în prezent acel proiect nu a pornit, totul fiind o minciună și o aberație.
– Același personaj a mințit cu nerușinare la începutul epidemiei, referitor la măsurile luate. În vreme ce pasagerii din primele avioane din Italia fuseseră trimiși acasă fără nicio măsură, Cercel vorbea la televizor explicând că acei oameni ar fi izolați la domiciliu..
Doar pentru aceste lucruri, într-o țară normală, managerul ar fi fost zburat din funcție. La noi, personajul cu pricina este în continuare la butoane, făcând pe expertul la televizor..

Comentează pe FACEBOOK