sâmbătă 20 iulie 2024

Kituri anti-COVID, livrate în școli din Gorj după 3 ani

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Proiect european implementat în stil românesc. Mai multe școli și primării din județul Gorj au primit au primit echipamentele anti-COVID comandate la începutul pandemiei, din bani europeni, după aproape 3 ani. Acum zeci de mii de măşti şi tone de substanţe dezinfectante ori purificatoare de aer zac în depozite şi riscă să ajungă la gunoi, scrie Observator News

Spre exemplu, sa şcoala din Drăguţeşti au ajuns 50.000 de măşti, 15 nebulizatoare şi o tonă de substanţe dezinfectante, toate în valoare de peste 70.000 de lei, scrie sursa citată.

Cristian Florea, directorul școlii, spune că au folosit doar câteva cutii de măști în ianuarie, când a fost sezonul de gripă. Restul, „le păstrăm şi sperăm să nu fie nevoie de ele”.

Ion Popescu, primarul din Drăguţeşti, a declarat că a participat la proiectul european pentru a primi măşti, nebulizatoare sau dezinfectanţi. S-a întâmplat la începutul pandemiei când „au murit foarte mulţi oameni, copiii erau izolaţi acasă”. Numai că „din păcate, acest proiect s-a realizat după doi ani de zile”.

Echipamentele nu pot fi donate spitalelor, așa că ar putea ajunge la gunoi. „Încă o treabă pur românească care va ajunge la ghenă”, a constatat Popescu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro