Klaus Iohannis îndeamnă la ‘optimism moderat’

Președintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că evoluția datelor în ceea ce privește pandemia de coronavirus oferă motive pentru un „optimism moderat”.

„Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat – moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă, transmite hotnews.

În aceste condiții, a apreciat șeful statului, „putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate”.

amintim că, vineri, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 9.272 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 160 de decese. La ATI sunt internaţi 1.139 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

Comentează pe FACEBOOK