Klaus Iohannis nu este îngrijorat de criza politică

Klaus Iohannis se află în vizită oficială în Elveția.  Președintele a vorbit joi, 9 septembrie, și despre criza politică din România. Iohannis a declarat că nu este îngrijorat „absolut deloc” de „chestiunea guvernamentală”.

A avut loc o sesiune comună de întebări și răspunsuri cu Guy Permelin, președintele Confederației Elvețiene.  Președintele a fost chestionat și despre criza guvernamentală de la București. Întrebarea a fost adresată în contextul colaborării dintre cele două state la nivel de investiții.

„Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un guvern care merge mai departe, chiar împreună cu mine este domnul ministru al Afacerilor Externe și știu că cei doi miniștri de externe au avut, de asemenea, o discuție foarte bună împreună. Deci, din acest punct de vedere, nicio îngrijorare.”

Un alt subiect important de pe agenda convorbirilor celor doi preşedinţi este consolidarea relaţiei bilaterale, inclusiv a cooperării economice, cu accent pe domeniul investiţiilor.

Elveţia ocupă locul 10 în clasamentul investitorilor din România.

„Din perspectiva agendei europene, vor fi abordate cooperarea pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cadrul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Confederaţia Elveţiană, precum şi contribuţia elveţiană la fondul de coeziune al Uniunii, respectiv operaţionalizarea celei de-a doua tranşe financiare elveţiene, destinate reducerii disparităţilor economice şi sociale în Uniune”, se arată în comunicatul emis de Administraţia Prezidenţială.

Comentează pe FACEBOOK