Klaus Iohannis: România are nevoie de bani europeni

Klaus Iohannis: România are nevoie de bani europeni

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului European România a primit 44 de miliarde de euro. Șeful statului a precizat însă că vrea o sumă considerabil mai mare din următorul exercițiu bugetar al UE.

„În actualul exerciţiu bugetar, România a avut dreptul la 44 de miliarde de euro. Eu şi întreaga echipă a României ne luptăm ca să obţinem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar şi, de asemenea, ne luptăm ca să obţinem condiţii de implementare favorabile pentru România. Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi şi pentru căi ferate, pentru apă şi canalizare, pentru educaţie, pentru energie regenerabilă şi multe alte lucruri. Cred că este evident că România are nevoie de banii europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din Uniunea Europeană. Aceasta este ambiţia noastră şi în continuare ne vom întâlni într-un format fizic în Consiliul European, probabil la mijlocul lunii iulie, când voi continua să mă implic pentru a obţine cât mai mult pentru România”, a spus şeful statului.

Şeful statului a spus că, în urma Consiliului, reprezentanţii statelor membre s-au înţeles să discute bugetul multianual şi fondul de recuperare, în contextul pandemiei de COVID-19, „la pachet”.

Totodată a adăugat că este nevoie de mai multe discuţii.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Vineri, 19 iunie 2020

Comentează pe FACEBOOK