luni 17 iunie 2024

Un controversat magistrat și cleric iranian, căutat de Teheran, mort la București

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un bărbat a murit, vineri, după ce a căzut de la etajul unui hotel din Bucureşti. Bărbatul este un iranian, Gholam Rreza Mansouri, care a ordonat arestarea în masă a jurnaliştilor şi care era acuzat de regimul de la Teheran de luare de mită în valoare de jumătate de milion de euro, extrădarea sa umând să fie judecată în 10 iulie de Curtea de Apel Bucureşti.

”Astăzi, la ora 14:30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată prin apel pe 112, de către recepţia unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o camera, a căzut de la un etaj superior, decedând”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei, potrivit news.ro.

Europa Liberă a relatat că Gholam Reza Mansouri, cleric şi magistrat al regimului de la Teheran este acuzat în ţara sa de luare de mită, 500.000 de euro, iar de militanţii pentru drepturile omului, de torturarea şi încarcerarea ziariştilor independenţi

Curtea de Apel Bucureşti a amânat până pe 10 iulie o decizie în privinţa extrădării lui Gholam Reza Mansouri, care a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol de regimul de la Teheran, sub acuzaţia de corupţie şi fraudare a 500.000 de euro.

De altfel, în România a fost arestat de poliţie şi dus în faţa judecătorilor pe 12 iunie, în baza mandatului de urmărire prin Interpol, care s-a activat odată ce a pătruns pe teritoriul ţării. Curtea de Apel Bucureşti l-a eliberat din arestul Poliţiei şi l-a plasat pe Gholam Reza Mansouri sub control judiciar.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro