Un nou atac din partea Ungariei: Iohannis, extremist

Un nou atac din partea Ungariei: Iohannis, extremist

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a lansat vineri, un atac virulent la adresa președintelui Klaus Iohannis.  Acesta l-a calificat pe șeful statului ca fiind „un politician extremist antimaghiar”.

Declarația sa, postată pe Facebook, vine la doar câteva ore după ce Iohannis a sesizat CCR asupra Legii pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Ungaria privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria).

„Din păcate Președintele Romaniei este un politician extremist antimaghiar. Implică în continuu Ungaria si guvernul ungar în campania electorala din România. Acum, pe deasupra, face rău în mod intentionat relației ungaro-romane si nu se sfiiește să pună piedici unor cauze care sunt importante atât pentru maghiari, cât și pentru români. Trecerile de frontieră deschise la granița celor două state nu sunt doar simbolice, au și o însemnătate practică. Aduc mai aproape comunitățile care trăiesc la granița celor două state, respectiv înlesnesc viața de zi cu zi a celor care trăiesc acolo. Veto-ul deschiderii unei noi treceri de frontieră nu înseamnă altceva decât împiedicarea intenționată a aproprierii celor două națiuni. Guvernul Ungariei rămâne în continuare angajat în dezvoltarea relațiilor bilaterale, deoarece aceasta este și interesul maghiarilor care trăiesc în Transilvania și în Ținutul Secuiesc”, a scris Szijjarto, pe Facebook.

Románia elnöke sajnos egy szélsőségesen magyarellenes politikus. Folyamatosan belekeveri Magyarországot, és a magyar…

Publicată de Szijjártó Péter pe Vineri, 19 iunie 2020

Comentează pe FACEBOOK