La alegerile locale candidează 8 persoane cu verdicte de colaboratori ai Securității

La alegerile locale candidează 8 persoane cu verdicte de colaboratori ai Securității

Și la alegerile de anul acesta au intrat în cursă personaje cu un trecut îndoielnit. Fie că este vorba despre condamnați penal, oameni care sunt în acest moment judecați în dosare grele sau foști colaboratori ai Secrității, cu toți susțin că sunt nevinovați și vor să preia frâiele României.

Spre exemplu, opt dintre candidații la alegerile locale de duminică au verdicte de colaboratori ai Securității emise de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Cinci dintre ei sunt confirmați prin decizii definitive, potrivit unui comunicat de presă transmis de CNSAS.

Din datele celor 6.678 candidați transmise către instituția noastră până la 24 septembrie 2020, rezultă că 3.491 persoane nu sunt verificabile, fiind născute după 1973.

Pentru cei verificabili, CNSAS a demarat investigațiile conform procedurii legale, iar rezultatele acestora vor fi aduse la cunoștința opiniei publice prin postarea lor pe site-ul oficial cnsas.ro.”, transmite instituția.

În legătură cu un număr de 8 candidați, instanțele de judecată s-au pronunțat astfel:

  1. Băsescu Traian (PMP) – candidat pentru funcția de primar al Municipiul Bucureşti. Proces câştigat de CNSAS pe fond. În curs de soluţionare la Înalta Curte de Casație și Justiție.
  2. Boros Ludovic (PPMT) – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Sălaj. Proces câştigat definitiv de CNSAS.
  3. Brie Adrian Florin (PMP) – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Sălaj. Proces în curs de soluţionare la Curtea de Apel București.
  4. Igreţ Ioan (Partidul Republican) – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Arad. Proces câştigat definitiv de CNSAS.
  5. Mărginean Ioan (ALDE) – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Mureş. Proces câştigat de CNSAS pe fond. În curs de soluţionare la Înalta Curte de Casație și Justiție.
  6. Pleşu Constantin Corneliu (ALDE) – candidat pentru funcția de președinte al consiliului judeţean Vaslui. Proces câştigat definitiv de CNSAS. Publicat în Monitorul Oficial nr. 8/2007.
  7. Stoian Marcel (Pro România) – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Harghita. Proces câştigat definitiv de CNSAS. Publicat în Monitorul Oficial nr. 708/24.05.2017.
  8. Tudor Dumitru (PNL) – candidat pentru funcția de consilier local la primăria Apostolache, judeţul Prahova. Proces câştigat definitiv de CNSAS.

Comentează pe FACEBOOK