Legea pensiilor ar putea dărâma Guvernul Orban

Legea pensiilor ar putea dărâma Guvernul Orban

PSD va depune o moţiune de cenzură atunci când Guvernul va modifica, prin ordonanţă de urgenţă, legea pensiilor publice.  Anunțul a fost făcut de Lia Olguța Vasilescu.

„Domnul Cîţu a spus de la începutul anului că a prins banii de pensii în buget. În funcţie de aceste afirmaţii pe care le-a făcut s-a crescut deficitul României şi s-a împrumutat statul român la dobânzi duble decât ţările din jurul României. Acum să vii să spui că nu sunt bani de pensii, mi se pare iarăşi inadmisibil”, a susţinut ea.

Olguţa Vasilescu a mai spus că nici recalcularea celor cinci milioane de pensii nu a fost respectată până acum. Totodată, ea a precizat că există bani pentru mărirea punctului de pensie. 

 „Biroul Permanent Naţional interimar a aprobat astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD în momentul în care Guvernul României va modifica prin ordonanţă de urgenţă legea pensiilor publice. Aşa cum ştiţi şi dvs, de la 1 septembrie ar trebui să fie o creştere a punctului de pensie până la 1.775 de lei, adică 40%. Nu pot să facă această modificare a legii decât printr-o ordonanţă de urgenţă, iar în momentul în care o vor adopta, vom începe deja strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură”, a anunţat Vasilescu, într-o conferinţă de presă.

Olguţa Vasilescu a mai cerut Guvernului să respecte legea şi să termine cu „jaful” din această pandemie. 

Comentează pe FACEBOOK