luni 15 iulie 2024

Legendarul Audi A4 va deveni electric

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Audi va schimba direcția în doar doi ani, odată cu transformarea renumitei berline compacte A4, care are o istorie de trei decenii. Acest model va suferi o transformare majoră, devenind un automobil complet electric, iar variantele cu motoare cu combustie internă vor fi rebranduite sub numele A5 în viitor.

În plus, viitorul Audi S4 va oferi peste 500 de cai putere, iar autonomia versiunii de bază va ajunge la peste 640 de kilometri.

Lansat în 1994, Audi A4 va suferi o transformare semnificativă începând cu anul 2025, în cadrul noii strategii de denumire a mărcii germane. Conform acestei strategii, în viitor, modelele cu numerotare pară vor fi echipate cu propulsie electrică 100%,în timp ce modelele cu numerotare impară vor păstra propulsia tradițională, bazată pe motoare cu ardere internă.

Această schimbare, realizată în numele clarității, a fost dezvăluită de oficialii Audi, așa cum au fost citați de Autosport, și va implica utilizarea numelui A5 pentru versiunea cu motor cu piston a viitoarei A4 electrice.

Utilizând aceeași platformă flexibilă PPE ca și noul Q6 E-tron, cea de-a șasea generație a viitorului Audi A4, lansată după modelul B9 din 2016, va adopta un design asemănător cu cel al modelului A6. Cu o parte frontală și un posterior aerodinamice, și cu roțile plasate la extremitățile platformei, noul A4 va avea o siluetă redusă, apropiindu-se de stilul unei coupe. Numele oficial al acestui model va include și denumirea „E-Tron,” o marcă folosită de Audi pentru toate vehiculele sale electrice încă din 2009.

Lansat un an după Q6 E-Tron, viitoarea generație A4 va folosi același pachet de baterii de 100 kWh care va debuta pe viitorul crossover. Având în vedere că Q6 EV va avea o autonomie de 600 de kilometri, se așteaptă ca berlina A4 să depășească 640 de kilometri cu o singură încărcare completă. De asemenea, va exista și o versiune break disponibilă, iar ambele tipuri de caroserii vor fi oferite și pentru A5-ul echipat cu motoare termice.

Pe viitoarea sa berlina electrică, Audi va introduce o arhitectură de încărcare de 800V, cu o putere maximă de încărcare de 270 kW. Comparativ, în prezent, Q4 E-Tron, care utilizează platforma MEB, poate fi încărcat la un maxim de 135 kW. Audi a anunțat că în doar 10 minute, conectând mașina la o priză de curent continuu de mare putere (DC), se vor putea adăuga 250 de kilometri la autonomia totală a vehiculului.

Un RS4 E-Tron este în curs de dezvoltare, iar fostul șef al Audi Sport, Sebastian Grams, a afirmat că viitoarele vehicule electrice sportive ale mărcii vor avea o „personalitate distinctă”. Oliver Blume, persoana care influențează direcția întregului grup Volkswagen, a subliniat că viitorul se va concentra în mod deosebit pe familia RS. Aceasta înseamnă un design agresiv, un sunet distinctiv și o reacție mai rapidă în accelerare, alături de o setare specifică pentru suspensie, amortizoare și șasiu, cu accent pe caracterul sportiv al mașinilor.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro