marți 28 noiembrie 2023

‘Procurorii români fac o treabă bună’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vineri, în cadrul reuniunii Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI), ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a avut o întâlnire de lucru cu Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European (EPPO).

„Discuţie bună cu Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European (EPPO). Ministerul Justiţiei şi-a făcut treaba. România are schema completă de 20 de procurori în cadrul Parchetului European din 14 iulie 2023. Procurorii români la EPPO fac o treabă bună. Sprijinim în continuare activitatea EPPO”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Conform informațiilor furnizate de ea, la nivel european, există în prezent 1.117 investigații în curs care implică daune totale estimate la 14,1 miliarde de euro, dintre care 47% sunt legate de fraude în domeniul TVA.

„În 2022, judecătorii au aprobat indisponibilizarea sumei de 359 de milioane euro în anchetele EPPO. Europol estimează că doar fraudele în materie de TVA înseamnă costuri anuale în valoare de 50 de miliarde euro pentru finanţele publice ale UE!” a precizat Alina Gorghiu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro