joi 7 decembrie 2023

Nouă hotărâre pentru restricții la malluri, benzinării

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE – Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, luni, o nouă hotărâre pentru introducerea certificatului verde la malluri, benzinării și alte magazine nealimentare. Va fi permis accesul doar pentru persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală.

Sunt exceptate farmaciile din afara afara centrelor și parcurilor comerciale și a benzinăriilor.

De asemenea, nu vor trebui să prezinte certificatul verde persoanele care merg la centrele de vaccinare din malluri sau parcuri comerciale.

Persoanele care merg la serviciile publice comunitare din cadrul mallurilor sau parcurilor comerciale și care sunt nevaccinate vor trebui să prezinte un teste negativ de COVID și să aibă un document care să justifice deplasarea.

stirea initiala

Toată lumea, vaccinată sau nevaccinată, are liber la mall. Măsurile de restricție COVID-19 au fost relaxate înainte să intre în vigoare.

De asemenea, nici la hoteluri nu mai este nevoie de prezentarea certificatului verde, potrivit B1.ro. Hotărârea adoptată, vineri, de Guvern pentru instituirea noilor restricții valabile de luni nu include, în varianta publicată în Monitorul Oficial, obligația de a prezenta certificatul verde la intrarea în malluri sau hoteluri.

Asta deși secretarul de stat Raed Arafat a anunțat vineri  că accesul în malluri și hoteluri va fi permis pe baza certificatului verde – care atestă că o persoană este vaccinată, a trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau este testată negativ.

Această schimbare vine în contextul în care autoritățile au luat deja o altă decizie incoerentă în privința școlilor. Mai exact, școlile private vor rămâne deschide, spre deosebire de instituțiile de învățământ de stat.

Guvernul anunță că va modifica HG care lăsase învățământul particular în afara reglementărilor.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro